21.6.08

Com un cabàs

Fa temps que se'n parla, el consum de bosses de plàstic és abusiu i té efectes. Segur que ja heu sentit a parlar d'altres ciutats, d'altres països, on "s'incentiva" a deixar la bossa de plàstic al super tot condicionant-ne l'ús al pagament. Sembla una bajanada, però pagar 10, 15 o 20 cèntims ha tingut efecte.

Ja hi ha iniciatives per tal que aquí també s'introdueixin mètodes semblants, i altres iniciatives, que al meu parer estan molt bé. En podeu trobar més informació aquí. De fet, el govern ho està estudiant (per cert, torno a enllaçar una notícia de l'Avui; l'arxiu fotogràfic no seria pas extens...), com ja s'està fent a altres llocs.

Pot semblar oportunista, potser snob o de tendència in. O simplement adequat i, ho reconec, impulsiu. Fa un parell de dies, em vaig fer amb un cabàs, a la cistelleria que hi ha a la vora de casa (sí, a Barcelona). Carro, no n'utilitzo, per les dimensions de la meva escala, i l'absència d'ascensor.
No sé si sóc visionària, o he tingut una regressió als temps d'infància quan a casa en fèiem servir. Mireu que ja em plantejo anar a la plaça, en comptes de al súper...

Per aquesta banda, doncs, miro de fer un consum més equilibrat de bosses. Ja que, no ho descobrirem ara, el canvi està en el que faci un mateix.

Ara, estaria bé, que a banda d'estudiar la possibilitat de fer pagar les bosses de plàstic dels comerços, també fóssim honestos i penséssim en els múltiples embolcalls dels productes que comprem, i quin volum de deixalla i consum de petroli suposen.

O és que això no es pot regular?

3 comentaris:

pablo ha dit...

Bravo!
A casa tenim cabàs de fa temps...i ben maco que és!

A les bosses clàssiques del super hi podem sumar l'excessiu embalatge de molts productes. L'enciam amb safata i plàstic, per exemple.

Visquin els mercats!

Gemma ha dit...

Nosaltres tenim el "carrito de la compra" de tota la vida. A més, un cop a casa ens serveix per encabir-hi trastos (l'únic inconvenient és que s'ha de buidar cada vegada que el fas servir).
A mi m'agrada la iniciativa del Bonpreu: si no agafes bosses de plàstic, te les descompten de la factura! És més simbòlic que res, però tot és començar...
Clar que d'altra banda tot vs tan envalat que no ve d'aquí... quan vam començar a separar les deixalles, vam triar un pot petit pels envasos i un pot gros per la resta inclassificable. Al cap de dos dies ja havíem canviat els pots! És increïble, es fan més deixalles d'envasos que de tota la resta junt :(

Gemma ha dit...

M'acaben de passar això, per si us interessa...
http://www.residusiconsum.org/catlliurebosses/manifest/index.html