19.8.07

Els carrers de festa

Abans que arribés la gran inclemència climatològica que ara comença a remullar balcons i façanes (i vidres, grrr! per què no dir-ho...), vam anar a fer una volta pels carrers de la vila de Gràcia.

La percepció enguany és que hi havia menys carrers engalanats que d'altres anys, i pel que he sentit no és només una sensació; veïns de Verdi del mig es queixaven ahir que les facilitats són mínimes per poder crear els ornaments per als carrers (espais, ajuts econòmics...), d'aquesta festa que compta dos-cents anys.
Aquests mateixos, guanyadors al millor carrer, van fer un desplegament de material espectacular. El carrer estava impressionant; no m'estranya pas que fos el guanyador.

No sé si és per allò que diuen que a l'estiu no hi ha notícia, però cada dia es comenta al telenotícies el transcurs de la festa. Suposo que en par, per la cua que ha portat altres anys la festa de gràcia, pels alderulls al carrer. Ara cada dia ens tenen informats que a les sis es fa fora de la plaça als qui estan fent la última, i que llavors entren en acció els eficients serveis de neteja de la ciutat. A les festes majors de la resta de barris no hi ha aquest seguiment exhaustiu. Alguna cosa ens haurem d'empescar per aparèixer als tn, migdia i nit.

Bé, als qui sou fora i no teniu la oportunitat de veure el 3/24, i per si us enyoreu una mica, aquí teniu una mostra dels carrers. No els vaig recórrer tots però sí la gran majoria. I també, està clar, als qui no hagueu tingut temps de veure'ls abans de la pluja...